Your address will show here +12 34 56 78

Je hebt een druk leven met een volle agenda. Werk, gezin, sociale contacten en andere verplichtingen vullen je dag. Waar je dit vroeger allemaal wel bijhield, merk je  dat je steeds minder energie hebt. Hierdoor voel je je vermoeid, maak je minder tijd vrij om te sporten of te bewegen en schiet gezond eten er regelmatig bij in. Daarnaast word je elk jaar een beetje zwaarder. En regelmatig denk je: “Ach, dit is tijdelijk. Het gaat straks wel weer beter, als ik wat meer tijd voor mezelf krijg.” Maar je komt langzamerhand tot het besef dat die gedachte alleen maar een excuus is om nu niks te hoeven veranderen. Want die gedachte heb je al heel lang, maar die tijd voor jezelf is er nog steeds niet van gekomen……


verder lezen

0
Het is maandagavond, jouw vaste sportavond. Je wilt gaan sporten, maar je voelt je niet helemaal lekker. Er begint hoofdpijn op te komen en je bent snotterig. En je hebt het idee dat je ook wat koortsig bent. Wat nu? Ga je toch naar de sportschool en even lekker de koorts er uit zweten? Want dat is toch goed als je koorts hebt? Of toch niet…….?

verder lezen

0


Hoe werd jij vanmorgen wakker? Zo fris als een hoentje, zoals eigenlijk elke morgen? Mooi zo, dan heb je waarschijnlijk een goed slaappatroon. Maar als jij iedere morgen vermoeid opstaat is het verstandig om eens te kijken of jij wel voldoende slaap krijgt. Helemaal als jij graag wilt afvallen, want de kans op overgewicht neemt toe bij een chronisch slaaptekort. 


verder lezen

0


Vind jij gezond eten ook zo belangrijk? Dan vind je dit vast interessant: Uit onderzoek is gebleken dat de Mayabraam die vooral in Mexico in de zuidelijke Sierra Madre voorkomt, een bron vol gezonde voedingsstoffen bevat. Zo heeft deze heerlijk sappige braam een heleboel gezondheidsvoordelen. De Mayabraam zit boordevol anti-oxidanten en daardoor beschermt het tegen vele nare ziektes. Daarnaast zuivert een portie Mayabramen van 75 gram per dag het bloed en verkleint het de kans op hartkwalen met 20%. En je huid gaat er ook nog eens van stralen! De Mayabraam is dus een echt superfood, die niet in jouw voedingspatroon mag ontbreken.


 

verder lezen

0Het is weer december en de feestdagen staan weer voor de deur! Voor veel mensen is de maand december dan ook onlosmakelijk verbonden met gezelligheid. En die gezelligheid brengt vaak allerlei lekkers en uitgebreide feestdiners met overdadige toetjes met zich mee.

Niet zo gek dus, zou je denken, dat veel mensen verzuchten dat ze zoveel aankomen tussen kerst en oud en nieuw en daardoor ieder jaar weer wat zwaarder worden. Maar word je nu echt kilo’s zwaarder tussen kerst en oud en nieuw en is dit de reden waarom mensen ieder jaar een paar kilo zwaarder worden?
verder lezen

0

In mijn vorig blogartikel heb ik je de vraag “Wat betekent eten voor jou?” gesteld. Waarschijnlijk heb je die vraag inmiddels kunnen beantwoorden. Ben jij tot de conclusie gekomen dat “Je lichaam geven wat het nodig heeft.” jouw enige antwoord is? Dan is de kans groot dat je een gezond eetpatroon hebt, waarmee je fit, vitaal en op gewicht blijft. 


 

Als je hebt geconstateerd dat je één of meerdere andere betekenissen aan eten geeft, is het waarschijnlijker dat jouw eetpatroon minder gezond is dan je zou willen. Het beantwoorden van de blogvraag geeft dan inzicht in het waarom, maar creëert geen gezonder eetpatroon. De betekenissen die jij aan eten geeft, zijn immers door het beantwoorden van de vraag niet ineens veranderd of verdwenen.
verder lezen

0– Een noodzakelijk kwaad?
– Je lichaam geven wat het nodig heeft?
– Troost?
– Een beloning?
– Een leegte opvullen?
– Gezelligheid?
– Tijdverdrijf?
– Iets waar je te zwaar van wordt?
– Of toch iets heel anders?

De kans is groot dat jij nooit bij deze vraag stil gestaan hebt. Toch is het goed dit eens te doen. Hoe jij tegen eten aankijkt, bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoe je met eten omgaat en welk eetpatroon je hebt. En dit kan weer van  invloed zijn op je gewicht en je gezondheid.
verder lezen

0