Your address will show here +12 34 56 78Het is weer december en de feestdagen staan weer voor de deur! Voor veel mensen is de maand december dan ook onlosmakelijk verbonden met gezelligheid. En die gezelligheid brengt vaak allerlei lekkers en uitgebreide feestdiners met overdadige toetjes met zich mee.

Niet zo gek dus, zou je denken, dat veel mensen verzuchten dat ze zoveel aankomen tussen kerst en oud en nieuw en daardoor ieder jaar weer wat zwaarder worden. Maar word je nu echt kilo’s zwaarder tussen kerst en oud en nieuw en is dit de reden waarom mensen ieder jaar een paar kilo zwaarder worden?
verder lezen

0

In mijn vorig blogartikel heb ik je de vraag “Wat betekent eten voor jou?” gesteld. Waarschijnlijk heb je die vraag inmiddels kunnen beantwoorden. Ben jij tot de conclusie gekomen dat “Je lichaam geven wat het nodig heeft.” jouw enige antwoord is? Dan is de kans groot dat je een gezond eetpatroon hebt, waarmee je fit, vitaal en op gewicht blijft. 


 

Als je hebt geconstateerd dat je één of meerdere andere betekenissen aan eten geeft, is het waarschijnlijker dat jouw eetpatroon minder gezond is dan je zou willen. Het beantwoorden van de blogvraag geeft dan inzicht in het waarom, maar creëert geen gezonder eetpatroon. De betekenissen die jij aan eten geeft, zijn immers door het beantwoorden van de vraag niet ineens veranderd of verdwenen.
verder lezen

0– Een noodzakelijk kwaad?
– Je lichaam geven wat het nodig heeft?
– Troost?
– Een beloning?
– Een leegte opvullen?
– Gezelligheid?
– Tijdverdrijf?
– Iets waar je te zwaar van wordt?
– Of toch iets heel anders?

De kans is groot dat jij nooit bij deze vraag stil gestaan hebt. Toch is het goed dit eens te doen. Hoe jij tegen eten aankijkt, bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoe je met eten omgaat en welk eetpatroon je hebt. En dit kan weer van  invloed zijn op je gewicht en je gezondheid.
verder lezen

0