Your address will show here +12 34 56 78


Hoe werd jij vanmorgen wakker? Zo fris als een hoentje, zoals eigenlijk elke morgen? Mooi zo, dan heb je waarschijnlijk een goed slaappatroon. Maar als jij iedere morgen vermoeid opstaat is het verstandig om eens te kijken of jij wel voldoende slaap krijgt. Helemaal als jij graag wilt afvallen, want de kans op overgewicht neemt toe bij een chronisch slaaptekort. 


verder lezen

0


Vind jij gezond eten ook zo belangrijk? Dan vind je dit vast interessant: Uit onderzoek is gebleken dat de Mayabraam die vooral in Mexico in de zuidelijke Sierra Madre voorkomt, een bron vol gezonde voedingsstoffen bevat. Zo heeft deze heerlijk sappige braam een heleboel gezondheidsvoordelen. De Mayabraam zit boordevol anti-oxidanten en daardoor beschermt het tegen vele nare ziektes. Daarnaast zuivert een portie Mayabramen van 75 gram per dag het bloed en verkleint het de kans op hartkwalen met 20%. En je huid gaat er ook nog eens van stralen! De Mayabraam is dus een echt superfood, die niet in jouw voedingspatroon mag ontbreken.


 

verder lezen

0Het is weer december en de feestdagen staan weer voor de deur! Voor veel mensen is de maand december dan ook onlosmakelijk verbonden met gezelligheid. En die gezelligheid brengt vaak allerlei lekkers en uitgebreide feestdiners met overdadige toetjes met zich mee.

Niet zo gek dus, zou je denken, dat veel mensen verzuchten dat ze zoveel aankomen tussen kerst en oud en nieuw en daardoor ieder jaar weer wat zwaarder worden. Maar word je nu echt kilo’s zwaarder tussen kerst en oud en nieuw en is dit de reden waarom mensen ieder jaar een paar kilo zwaarder worden?
verder lezen

0

In mijn vorig blogartikel heb ik je de vraag “Wat betekent eten voor jou?” gesteld. Waarschijnlijk heb je die vraag inmiddels kunnen beantwoorden. Ben jij tot de conclusie gekomen dat “Je lichaam geven wat het nodig heeft.” jouw enige antwoord is? Dan is de kans groot dat je een gezond eetpatroon hebt, waarmee je fit, vitaal en op gewicht blijft. 


 

Als je hebt geconstateerd dat je één of meerdere andere betekenissen aan eten geeft, is het waarschijnlijker dat jouw eetpatroon minder gezond is dan je zou willen. Het beantwoorden van de blogvraag geeft dan inzicht in het waarom, maar creëert geen gezonder eetpatroon. De betekenissen die jij aan eten geeft, zijn immers door het beantwoorden van de vraag niet ineens veranderd of verdwenen.
verder lezen

0– Een noodzakelijk kwaad?
– Je lichaam geven wat het nodig heeft?
– Troost?
– Een beloning?
– Een leegte opvullen?
– Gezelligheid?
– Tijdverdrijf?
– Iets waar je te zwaar van wordt?
– Of toch iets heel anders?

De kans is groot dat jij nooit bij deze vraag stil gestaan hebt. Toch is het goed dit eens te doen. Hoe jij tegen eten aankijkt, bepaalt namelijk voor een groot gedeelte hoe je met eten omgaat en welk eetpatroon je hebt. En dit kan weer van  invloed zijn op je gewicht en je gezondheid.
verder lezen

0